Tankpassen gestolen: voor 10.000 euro benzine getankt

Geplaatst op 8 juli 2011, om 21:11 uur

ULFT – Een ondernemer aan de Bolanden in Ulft is binnen één week twee keer slachtoffer geworden van autokrakers. Beide keren is er ingebroken in drie bedrijfsbusjes. Bij de eerste inbraak zijn er tankpassen gestolen waarmee voor meer dan 10.000 euro getankt is. Bij de tweede inbraak is er niets buitgemaakt.

De politie waarschuwt eigenaren van bestelbusjes om waardevolle spullen zo veel mogelijk uit de auto te halen. Zeker tankpassen en navigatiesystemen zijn bij autokrakers geliefd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De eerste inbraak is gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag 30 juni. Men had de ruiten van drie bedrijfsbusjes ingeslagen en ondermeer de tankpassen zijn gestolen. De busjes stonden geparkeerd op het terrein van een bedrijf aan de Bolanden in Ulft. Met de passen is later voor meer dan 10.000 euro getankt. Nog geen week later was het weer raak; in de nacht van maandag op dinsdag 5 juli is er wederom in drie busjes ingebroken. De ruitjes van de busjes waren ingeslagen echter is er niets weggenomen. De inbraken worden onderzocht. De politie adviseert om waardevolle spullen zoals navigatiesystemen en tankpassen uit de auto te halen.