Twee ongevallen op de A1 - GelreNieuws        

Twee ongevallen op de A1

Geplaatst op 26 juli 2011, om 18:28 uur

APELDOORN – Bij een verkeersongeval op de A1 onder Apeldoorn zijn dinsdagochtend 26 juli twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Zij zijn met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis vervoerd. 

De auto waarin het tweetal zat, raakte van de weg en kwam onder aan het talud tussen bomen en struiken tot stilstand.

Het ongeval vond rond 11.20 uur plaats op de rijbaan in de richting Deventer. Ter hoogte van hm.paal 80.4 raakte de personenauto met de twee inzittenden en hun hondje, door nog onbekende oorzaak, van de weg en kwam onder aan het talud tussen bomen en struiken tot stilstand.

Beiden werden met nog onbekend letsel, per ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd. De politie ontfermde zich tijdelijk over het hondje. Het dier bleef ongedeerd.

Kort na dit ongeval vond een paar honderd meter verderop, op dezelfde rijbaan, een aanrijding plaats tussen een auto met aanhangwagen, twee vrachtwagens en een bestelbus. Bij dit ongeval raakte niemand gewond.

Een auto met aanhanger werd bestuurd door een 33-jarige man uit Polen. Hij bevond zich met de combinatie op de vluchtstrook en reed vermoedelijk achteruit, waarbij de aanhanger op de rijbaan kwam.
 
Een 60-jarige bestuurder van een vrachtwagen met aanhangwagen uit Sassnitz (D) naderde deze aanhanger en remde voluit om een botsing te voorkomen. Achter de Duitser reed een vrachtwagen, bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Vriezenveen. Zij wilde de vrachtauto voor haar ontwijken en stuurde naar links waar een 75-jarige bestuurder uit Voorthuizen in zijn bestelauto reed. De 75-jarige stuurde ook naar links en botste tegen de vangrail in de middenberm. Niemand raakte hierbij gewond. Het verkeer was enige tijd gestremd.