Mannen beboet voor beledigen agenten - GelreNieuws        

Mannen beboet voor beledigen agenten

Geplaatst op 23 augustus 2011, om 22:14 uur

NUNSPEET – Een 34-jarige Elburgenaar heeft een boete van 400 euro opgelegd gekregen voor het brengen van de Hitlergroet richting agenten en een 25-jarige Nunspeter heeft een boete van de officier van justitie van 720 euro gekregen voor het beledigen van agenten. De man zat op een vol terras toen dit plaats vond en bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig.

De Elburgenaar bracht in februari op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg agenten de Hitlergroet toen zij een bekende van de man bekeurden. In eerste instantie was de identiteit van deze man niet bekend, maar na onderzoek kon de politie de Zwollenaar aanhouden en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De Elburgenaar kreeg een boete van 400 euro opgelegd voor het beledigen van een agent.

De Nunspeter bevond zich begin augustus op een vol terras aan de Nijverheidsweg in Nunspeet toen hij beledigende opmerkingen maakte richting de langsrijdende politie. Toen deze de man hiervoor aanhielden bood de man hevig verzet. De man werd voorgeleid en kreeg een boete van 720 euro opgelegd.