Portemonnee weg na babbeltruc

Geplaatst op 10 augustus 2011, om 22:22 uur

APELDOORN – Op dinsdagmiddag 9 augustus is een portemonnee weggenomen uit een woning aan de Generaal van Heutszlaan in Apeldoorn. Een jonge vrouw belde aan en kwam met een babbeltruc de woning van de oudere bewoonster binnen. Na haar vertrek bleek een portemonnee met ene klein geldbedrag te zijn weggenomen.

Rond 13:30 uur belde de vrouw aan. Zij had een verhaal over een interview voor haar opleiding. De vrouw werd binnen gelaten. In de woning begon de vrouw rond te snuffelen. Na haar vertrek kwam de bewoner erachter dat haar portemonnee weg was. Voor de woning stonden nog twee personen waarmee de vrouw vertrok.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mogelijk is het drietal op zondag en maandag ook in de buurt geweest. Het signalement van de vrouw die aanbelde is als volgt: 25-30 jaar, fors postuur, Indonesisch uiterlijk, sprak snel en accentloos Nederlands. Ze had zwart haar in een knot. De vrouw droeg een donkere broek met een zwart rokje, een witte blouse met een zwart hesje en had en donkere schoudertas bij zich.

Volgens getuigen zagen de andere personen er als volgt uit; een man van in de 20 jaar, smal gezicht en een Indonesisch uiterlijk. Hij droeg zijn zwarte haar in een staart. Daarnaast was er een vrouw van in de 20 jaar met een smal gezicht. Het drietal reed weg in een donkerkleurige auto. Getuigen of mensen met meer informatie, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.