Stekkenkwekerij ontmanteld; zes aanhoudingen - GelreNieuws.nl

Stekkenkwekerij ontmanteld; zes aanhoudingen

Geplaatst op 24 augustus 2011, om 19:11 uur

APELDOORN – De politie heeft op woensdag 24 augustus in een loods in Apeldoorn een zogenaamde stekkenkwekerij met honderden moederplanten en duizenden stekken aangetroffen. Er werden zes verdachten aangehouden. Alle planten en apparatuur worden vernietigd.

Naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem heeft de politie woensdag-ochtend in een loods bij een bedrijfspand in Apeldoorn een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In één kweekruimte werden ruim 9000 stekken aangetroffen, terwijl er zo’n 1300 in dozen gereed stonden voor transport. In een andere kweekruimte werden zo’n 450 moederplanten en 1500 stekken aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt.

De kwekerij was volop in gebruik en de politie heeft daar vijf aanhoudingen verricht. Ook de eigenaar van het bedrijf werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Naast alle aangetroffen spullen (lampen, elektriciteitstrafo’s, ventilatoren e.d.) heeft de politie ook een bedrijfsbusje in beslag genomen.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.