Verdachte schietincident aangehouden - GelreNieuws        

Verdachte schietincident aangehouden

Geplaatst op 12 augustus 2011, om 11:29 uur

DOETINCHEM – Een 32-jarige inwoner uit Doetinchem die verdacht wordt van het schietincident na een vechtpartij in Doetinchem op 4 juni j.l. is op woensdagavond 10 augustus door het rechercheteam op Schiphol aangehouden.

De identiteit van de schutter was al geruime tijd bekend bij het rechercheteam. Gedurende het onderzoek naar het vecht- en schietincident had het rechercheteam meerdere betrokkenen van de vechtpartij en ook meerdere getuigen verhoord.

Hierdoor kreeg men zicht op de identiteit van de man, maar hij kon niet worden aangehouden. De politie had hem dan ook nationaal en internationaal gesignaleerd. Verdachte heeft zich vanuit het buitenland telefonisch bij het rechercheteam gemeld en is enkele dagen daarna naar Nederland teruggekeerd waarop hij direct is aangehouden.

De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld en wordt vrijdag 12 augustus voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Aangezien de familie van het slachtoffer eerst geïnformeerd diende te worden, wordt dit persbericht pas nu vrijgegeven.