Daders snelkraak ’t Harde aan politie ontkomen

Geplaatst op 22 september 2011, om 11:50 uur

’t HARDE – De politie is met een onderzoek bezig naar de daders van een snelkraak die in de nacht van woensdag op donderdag 22 september heeft plaatsgevonden bij een Etosvestiging in ’t Harde.

De daders hebben op een gegeven moment hun auto en buit achtergelaten toen de politie hen op het spoor was. Zij zijn te voet het bos ingevlucht en tot nu toe nog niet aangehouden.

De snelkraak vond rond 03.30 uur plaats bij een Etosvestiging aan de Eperweg. De pui werd geramd en de daders vluchtten met een hoeveelheid parfum in de ramauto. Diverse getuigen hadden de politie geïnformeerd en gaven duidelijke informatie over de vluchtauto.

Diverse politie-eenheden werden ingezet. Onder Putten werd de verdachte auto op de A28 gesignaleerd en vond er een korte achtervolging plaats. Bij Nulde stopte de bestuurder plotseling en vluchtten de twee inzittenden het bosgebied in, gevolgd door de agenten. Bij de zoekacties zijn ook nog speurhonden ingezet, maar dit leidde nog niet tot de aanhouding van de verdachten.

De achtergebleven auto bleek elders in het land te zijn gestolen. Een hoeveelheid parfum werd aangetroffen, maar of het om de volledige buit gaat, is nog niet bekend.

Om aan de politie te ontkomen zijn de daders via een sloot gevlucht. De politie vraagt of er taxichauffeurs of passanten zijn, die de natte mannen hebben gezien of hebben vervoerd.

Tips zijn welkom via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.