Dronken man trekt met piepende banden aandacht

Geplaatst op 25 september 2011, om 19:33 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 25 september een 25-jarige man uit Ulft aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een portier van een horecagelegenheid in het centrum attendeerde de politie erop dat een automobilist al meerdere keren met piepende banden langs was gereden. Toen de politie ter plaatse kwam werd de automobilist ook door de agenten gesignaleerd, maar hij scheurde er direct vandoor. De politie trof de auto even later wel aan in de omgeving, maar er zat niemand meer in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Niet lang daarna kwam er een melding vanaf dezelfde horecagelegenheid over jonge mannen die al een paar keer weggestuurd waren. De politie kwam opnieuw ter plaatse en heeft de 25-jarige man, die door beide agenten meteen werd herkend als zijnde de bestuurder van de auto, gevraagd zich te legitimeren. Dat kon hij niet, waarop hij is aangehouden. Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 1,4 promille. Hierop is hem ook een proces-verbaal wegens rijden onder invloed toegezegd, en zijn rijbewijs is ingenomen.