Enorme schade door brand in Apeldoorn

Geplaatst op 11 september 2011, om 16:23 uur

APELDOORN – Bij een brand aan de Schuttersweg in Apeldoorn is zondag 11 september een enorme schade ontstaan. Naast een serre gingen twee auto’s en de carport waaronder zij stonden in vlammen op. Oververhitting veroorzaakt door een niet vrijstaande buitenhaard is de waarschijnlijke oorzaak van de brand. Er raakte niemand gewond.

De politie en brandweer kregen omstreeks 04.40 uur een melding van een grote brand bij een woning aan de Schuttersweg. Het vuur woedde in de serre, carport en de daaronder staande auto’s. De brand was door de zoon van twaalf ontdekt, die zijn ouders wakker maakte. Het gezin wist tijdig de woning te verlaten. De brandweer bluste de brand en dankzij hun ingrijpen sloeg het vuur niet over naar de woning. Wel ontstond er forse schade aan de zijgevel. Een schuur van de buren liep ook schade op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit onderzoek door het Team Brandonderzoeken is de vermoedelijke oorzaak onderzocht. Een in de serre staande buitenhaard, die zaterdagavond gestookt was, heeft waarschijnlijk zoveel warmte veroorzaakt, dat ondanks een brandwerende plaat achter de kachel, de daarachter aanwezige houten achterwand van de serre vlam heeft gevat.