Gewelddadige woningoverval in Westendorp

Geplaatst op 10 september 2011, om 10:52 uur

WESTENDORP – Een 49-jarige man, is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september in zijn woonboerderij aan de Westelijke Noorderbroekweg in Westendorp (Achterhoek) overvallen. Hij raakte daarbij gewond en werd voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

De overval vond rond 02.00 uur plaats. Het slachtoffer werd wakker, toen hij merkte dat er een onbekende in zijn woning was. Direct daarop ontstond er een worsteling tussen het slachtoffer en de indringer. Hierbij raakte het slachtoffer gewond, maar was wel aanspreekbaar.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De portemonnee van de man werd ontvreemd.

Toen de bewoner weer alleen was, waarschuwde hij de politie. Het slachtoffer werd daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd. Het is nog niet duidelijk of er één of meer overvallers in zijn woning waren. Het overvallenteam van de politie is direct gestart met een uitgebreid (sporen) onderzoek. Ook een speurhond werd ingezet. Een signalement of vervoermiddel van de dader(s) is nog onbekend.

De politie is op zoek naar tips en getuigen. Degenen die deze nacht in het buitengebied iets bijzonders of een verdachte situatie heeft gezien, wordt dringend gevraagd te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Video: Omroepgelderland.nl