Grote politieinzet bij vechtpartij in Heerde - GelreNieuws.nl

Grote politieinzet bij vechtpartij in Heerde

Geplaatst op 18 september 2011, om 18:23 uur

HEERDE – De politie in Heerde heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 september ingegrepen bij een massale vechtpartij in het centrum van Heerde. De Dorpsstraat werd ‘schoongeveegd’ door ondermeer de inzet van politiehonden en het gebruik van de wapenstok.

In totaal werden zes mensen aangehouden voor vechten op straat, belediging en wapenbezit. Eén man raakte gewond aan zijn hoofd. Vermoedelijk drie mensen liepen bijtwonden van de politiehond op.

De politie kreeg omstreeks 02.50 uur de melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Heerde. Hierbij was één man, een 19-jarige man uit Heerde, gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij werd door ambulancepersoneel verzorgd maar werd uiteindelijk weggestuurd omdat hij zich vervelend gedroeg.

Inmiddels had een grote groep personen (ruim 200 personen) zich op de Dorpsstraat verzameld waarbij men telkens de confrontatie met elkaar op zocht. Hierop besloot de politie de Dorpsstraat schoon te vegen. De aanwezigen, waarvan velen onder invloed van drank en drugs, kregen het bevel om weg te gaan. Een grote groep voldeed echter niet aan dit bevel. Uiteindelijk werd met behulp van politiehonden en het gebruik van de wapenstok de straat schoongeveegd. Zeker drie, nog onbekend gebleven personen, zijn door een politiehond gebeten.

In totaal werden in Heerde gedurende de nacht zes aanhoudingen verricht. Drie jongemannen (17 jaar uit Emst, 19 jaar uit Groningen en 18 jaar uit Epe) werden aangehouden voor vechten op straat. Een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Epe werden aangehouden voor belediging van agenten. Een andere 19-jarige man uit Epe werd aangehouden omdat hij met een stok liep te zwaaien en agenten beledigde.

Omstreeks 03.30 uur was de rust in Heerde weergekeerd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com