Hennepactie politie Zutphen succesvol - GelreNieuws.nl

Hennepactie politie Zutphen succesvol

Geplaatst op 8 september 2011, om 17:33 uur

ZUTPHEN – Het drugsteam van de politie IJsselstreek heeft sinds eind augustus in diverse tuinen in Zutphen hennepplanten aangetroffen en verwijderd. In totaal werden in zeven tuinen ruim 50 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast is in een vakantiewoning in het buitengebied van Almen een kleine hennepkwekerij ontmanteld.

De politie stelde een onderzoek in naar de aanwezigheid van de planten naar aanleiding van klachten uit de buurt over stankoverlast. In tuinen bij woningen aan de Thorbeckesingel en Donker Curtiusstraat en in een heemtuin aan de Ingenieur Lelystraat werden meer dan het gedoogde aantal (vijf) aan hennepplanten aangetroffen. Tegen deze eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt. Op vier andere adressen, aan de van Houtenstraat, Tichelkuilen en Marsweg, werden per locatie vijf of minder hennepplanten aangetroffen. Voor deze eigenaren zal er geen sanctie volgen. Alle aangetroffen hennepplanten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

In een vakantiewoning in het buitengebied van Almen werd een kleine hennepkwekerij ontmanteld. In totaal werden daar 30 hennepplanten aangetroffen. Ook deze zijn allen in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com