Inbraak gemeentehuis in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 12 september 2011, om 11:34 uur

DOETINCHEM – Het programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 13 september aandacht aan de inbraak bij het gemeentehuis van Doetinchem, waar in augustus enkele laptops en fotoapparatuur werden gestolen. De beelden van de bewakingscamera’s geven een goed beeld van de verdachten. Tips zijn welkom bij de politie.

Op donderdag 4 augustus 2010 werd aan het begin van de avond ingebroken in de nieuwbouw van het gemeentehuis in Doetinchem. Terwijl er in het oude gedeelte van het gemeentehuis nog mensen aan het werk waren, hebben de dieven bij hun zoektocht naar buit enkele laptops en fotoapparatuur gevonden en meegenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In het gemeentehuis zijn bewakingscamera’s aangebracht en de politie heeft de beveiligingsbeelden veilig gesteld. Duidelijk is dat de dieven even na 18.00 uur in het gemeentehuis waren en de verdachten van de inbraak zijn duidelijk te herkennen. Tot op heden is hun identiteit nog niet achterhaald.

Het gaat om twee getinte mannen van tussen de 30 en 40 jaar. De eerste verdachte heeft een “actieve zoekende” rol en heeft een fors breed postuur. Hij heeft een lengte van rond 1.70-1.75. Hij heeft korte zwarte haren, draagt een blauwe broek en een zwarte jas.

De tweede verdachte heeft een meer “toezichthoudende” rol en heeft een normaal postuur. Hij is langer dan de eerste man, ongeveer 1.80 m. Hij heeft kort geschoren zwarte haren en draagt een zwarte jas en broek. Hij heeft opvallende witte sportschoenen met een zwarte/donkere bies op de hak, aan

Wanneer u deze mannen op de getoonde beelden herkent of voor of na de inbraak in de buurt van het gemeentehuis heeft gezien, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie Doetinchem via 0900 – 8844. U kunt ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.