Man opgepakt voor heling fiets - GelreNieuws.nl

Man opgepakt voor heling fiets

Geplaatst op 5 september 2011, om 16:52 uur

DOETINCHEM – In Doetinchem is op zondag 4 september een 39-jarige man, van wie de woonplaats onbekend is, aangehouden op verdenking van heling van onder meer een fiets. De man werd door een winkelmedewerker en beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld.

De man kwam zondagmiddag rond 15.00 uur een nieuw fietszadel terugbrengen in een winkel aan de Nieuwstad in Doetinchem. De man overhandigde het winkelpersoneel de kassabon en wilde geld terug. Een medewerker van de winkel herkende het fietszadel en wist toevallig dat deze op zaterdag 3 september ontvreemd was, samen met een fiets. Het nieuwe zadel met de kassabon, zat in de fietstas van de gestolen fiets.

De winkelmedewerker hield vervolgens, samen met beveiligingspersoneel, de verdachte aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde politie.

Het beveiligingspersoneel was in Doetinchem aanwezig in verband met de Stadsfeesten. De politie brachten de verdachte over naar het politiebureau voor verhoor. Tijdens de fouillering troffen agenten bij de man een geringe hoeveelheid drugs aan.

Op het politiebureau bekende de verdachte de diefstal van de fiets met bijbehorende goederen. Omdat de gestolen fiets nog niet terecht was, wilde de verdachte op straat de plaats aanwijzen waar de fiets stond.

Toen agenten met hem mee gingen, zag de man kans om te vluchten. Binnen een uur nadat de man wist te vluchten, troffen agenten de man bij een woning aan de Delistraat in Doetinchem. Hij werd opnieuw meegenomen naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.

De fiets werd niet meer aangetroffen en het vermoeden bestaat dat de man deze zaterdag direct na de diefstal heeft doorverkocht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com