Politie stuit op pand met grote hoeveelheid hennep

Geplaatst op 22 september 2011, om 16:29 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagavond 21 september een 27-jarige man aan de Ovenbouwershoek in Apeldoorn aangehouden op verdenking van mishandeling van een plaatsgenoot. Bij nader onderzoek werd in een pand aan de Molenmakershoek een grote hoeveelheid hennep aangetroffen.

Rond 17:45 uur werd de politie gebeld over een mishandeling aan de Molenmakershoek. Een 28-jarige man uit Apeldoorn zou na een woordenwisseling zijn geslagen in zijn gezicht, met enkele verwondingen in zijn gezicht tot gevolg. De politie stelde een onderzoek in, maar trof de verdachte op dat moment niet meer aan. Rond 19:00 uur werd de politie opnieuw gebeld over het feit dat de verdachte was gesignaleerd. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden aan de Ovenbouwershoek. Bij nader onderzoek bleek de man in een tas een grote hoeveelheid hennep en tientallen joints bij zich te hebben. Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie naar aanleiding hiervan een doorzoeking ingesteld in een pand aan de Molenmakershoek, waar de man vermoedelijk vandaan kwam met de drugs. In dit pand werd ruim tien kilo hennep aangetroffen. Het pand bleek dienst te doen als ruimte voor opslag

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

en bewerking van hennep. Alle drugs zijn in beslag genomen en de man is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling en bezit van een illegale hoeveelheid hennep. Ook tegen de coffeeshopeigenaar voor wie de drugs bestemd waren wordt proces-verbaal opgemaakt.