‘Politieregio Oost-Nederland veel te groot’ - GelreNieuws.nl

‘Politieregio Oost-Nederland veel te groot’

Geplaatst op 16 september 2011, om 21:33 uur

ZWOLLE – Het werkterrein van de politie in Oost-Nederland wordt in de nieuwe plannen rond de nationale politie veel te groot. Overijssel en Gelderland zouden uit twee afdelingen moeten bestaan, in plaats van één.

Dat vindt de commissaris van de Koningin in Overijssel Ank Bijleveld. Zij bevestigde vrijdag een artikel hierover in TC Tubantia.

Bijleveld komt samen met alle 25 burgemeesters uit haar provincie in het geweer tegen de plannen van het kabinet die begin 2012 moeten ingaan. Zij heeft ook de steun van de commissaris van de Koningin in Gelderland, Clemens Cornielje.

Samengevoegd
In Overijssel en Gelderland zijn momenteel vijf politiekorpsen. Zij worden samengevoegd tot één politieafdeling. Met 81 gemeenten en 3,2 miljoen inwoners zal dit met afstand de grootste afdeling van Nederland zijn, lichtte Bijleveld toe.

Zij vreest dat burgemeesters in de toekomst veel minder mogelijkheden hebben om de politie aan te sturen. Ook is zij bang dat er een ,,enorm groot overlegcircuit” zal ontstaan en dat de betrokkenheid van burgers bij de politieorganisatie afneemt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com