Recalcitrante wildplasser aangehouden

Geplaatst op 25 september 2011, om 19:24 uur

APELDOORN – Een 39-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van zaterdag op zondag 25 september door de politie betrapt op wildplassen tegen een appartementencomplex. De politie wilde hem bekeuren maar de man bleef zich dusdanig verzetten dat hij uiteindelijk is aangehouden.

Het voorval vond rond 04:10 uur plaats bij het Beekpark. De politie wilde de man bekeuren voor het wildplassen, maar deze weigerde zich te legitimeren en bleef de discussie opzoeken met de agenten. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen dat zijn gedrag zou kunnen leiden tot zijn aanhouding, was de man, die duidelijk onder invloed van alcohol was, niet van plan mee te werken. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een paar uur later is hij met twee boetes (voor het wildplassen en weigeren zich te identificeren) heengezonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 39-jarige man bleek deel uit te maken van een groep mensen, waar ook een 33-jarige vrouw uit Harderwijk bij hoorde. Deze vrouw schold een van de agenten uit en toen ook zij om deze reden werd aangehouden, schopte ze een agent tegen zijn been. Ook zij is meegenomen naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.