Trein botst met taxibusje in Ruurlo - GelreNieuws.nl

Trein botst met taxibusje in Ruurlo

Geplaatst op 29 september 2011, om 10:55 uur


RUURLO –
De bestuurder van een taxibusje is donderdagochtend zwaargewond geraakt toen hij in Ruurlo op een spoorovergang in botsing kwam met een trein. De 44-jarige man uit Aalten is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde kort na 10 uur. De bestuurder van het taxibusje wilde een onbewaakte spoorovergang aan de Wiersseweg oversteken en zag daarbij de naderende trein over het hoofd. Volgens de politie vervoerde hij op dat moment geen passagiers.

Het taxibusje werd enkele honderden meters door de trein meegesleurd. Daarbij werden de spoorbomen van de overgang verderop aan de Dekkersweg vernield. De ravage is enorm.

De bestuurder van het busje raakte bekneld. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische ondersteuning. Hulpdiensten hadden meer dan een uur nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De machinist van de trein en de 70 passagiers kwamen met de schrik vrij. De passagiers konden rond kwart over elf de trein verlaten en werden met bussen verder vervoerd.

Het treinverkeer tussen Vorden en Winterswijk ligt voorlopig stil. Treinreizigers tussen Zutphen en Winterswijk moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com