Grote alcoholcontrole Achterhoek - GelreNieuws.nl

Grote alcoholcontrole Achterhoek

Geplaatst op 24 september 2011, om 13:50 uur

ACHTERHOEK – Op vrijdagavond 23 september heeft de politie op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden in de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre. In totaal zijn er 950 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken gedronken te hebben.

Tijdens de alcoholcontrole in de gemeente Aalten kregen agenten rond 20.15 uur een melding van een oplettende automobiliste die achter iemand reed die waarschijnlijk gedronken had. De bestuurder slingerde behoorlijk en hield geen constante snelheid aan. Hij reed op sommige stukken erg langzaam en verderop juist weer veel harder. Agenten kwamen ter plaatse, aan de Bredevoortsestraatweg in Bredevoort, en troffen de 39-jarige Poolse automobilist aan. De man bleek flink gedronken te hebben en is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 2.2. Dat is meer dan vier keer het maximum promillage voor ervaren bestuurders. Omdat de man niet in staat was een verklaring af te leggen is hij ingesloten voor nader verhoor.

Bij een alcoholcontrole aan de Richterslaan in Lichtenvoorde controleerden agenten de bestuurder van een brommobiel. De blaastest wees uit dat de man gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van bijna 1.4. De 54-jarige man uit de gemeente Oost Gelre moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.