Poging overval goudhandelaar - GelreNieuws.nl

Poging overval goudhandelaar

Geplaatst op 19 oktober 2011, om 18:33 uur

DIDAM – Woensdag 19 oktober hebben twee nog onbekende mannen geprobeerd een goudhandelaar te overvallen in een zalencentrum aan de Van Voorstweg in Didam. De mannen gingen er zonder buit vandoor. Niemand raakte gewond.

De mannen meldden zich rond 17:00 uur bij de goudhandelaar, die in een zaaltje van het complex aan de Van Voorstweg goud aan het taxeren en opkopen was. In eerste instantie knoopten de twee mannen een gesprek met de handelaar aan, maar kort daarna probeerden zij een tas met goud van hem af te pakken, met een korte worsteling met de man tot gevolg. Vermoedelijk mede dankzij het geschreeuw van de goudhandelaar, gingen de daders er vrij snel vandoor, zonder buit. De goudhandelaar is niet bedreigd met een vuur- of steekwapen.

Van de twee daders is bekend dat het gaat om twee jonge mannen van rond de 18 – 22 jaar oud, beide zijn ongeveer 1.75 m lang en hebben een smal postuur. De daders droegen donkere kleding en reden op een lichtkleurige scooter. Beide mannen hadden een donkere helm bij zich.

De politie kwam direct na de melding ter plaatse en heeft nog gezocht naar de daders, maar hen niet meer aangetroffen. Het overvallenteam van de politie is een rechercheonderzoek gestart, inclusief een buurtonderzoek, en is op zoek naar tips of getuigen. Mensen die meer weten of iets hebben gezien kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com