Bewoners afgeleid met plakje cake - GelreNieuws        

Bewoners afgeleid met plakje cake

Geplaatst op 23 oktober 2011, om 17:35 uur

ZUTPHEN – Een ouder echtpaar in Zutphen is zaterdag 22 oktober aan het einde van de middag in hun woning door twee onbekende vrouwen afgeleid met het aanbieden van een plakje cake. Een derde vrouw doorzocht intussen de bovenverdieping waarbij meerdere sieraden werden ontvreemd.

Bij de woning van het echtpaar aan de Johan van Oldebarneveldstraat werd rond 17.30 uur aangebeld door twee dames. Ze vroegen of de man en vrouw wat informatie voor hen had, omdat ze binnenkort in de buurt kwamen wonen.

Het echtpaar was vriendelijk en de dames mochten binnen komen. Eenmaal in de woonkamer, boden de bezoekende dames zelfs een plakje cake aan. Terwijl men samen aan de cake zat, sloeg de voordeur dicht en liep een derde vrouw bij de woning weg. De vrouw des huizes kreeg argwaan en vroeg de weglopende dame of ze in de tas mocht kijken. Toen dat niet mocht, ontstond een woordenwisseling en verdwenen alle drie de dames. Op de bovenverdieping bleek alles te zijn doorzocht en waren er meerdere sieraden verdwenen.

Twee dames waren rond de 30 tot 40 jaar en de derde ongeveer 16 a 18 jaar oud. Allen hadden een fors postuur en lang zwart haar. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.