Boetes bij verkeerscontrole in Bronkhorst - GelreNieuws        

Boetes bij verkeerscontrole in Bronkhorst

Geplaatst op 7 oktober 2011, om 15:37 uur

BRONKHORST – Op donderdag 6 oktober heeft de politie op diverse plekken in de gemeente Bronkhorst gecontroleerd. De politie voert regelmatig verkeerscontroles uit om de verkeersveiligheid te vergroten. Van een 17-jarige bromfietser uit Vorden is het rijbewijs ingevorderd. Hij reed met te hoge snelheid over de Hengeloseweg in Vorden.

Tussen donderdagochtend 07:00 uur en donderdagavond 21:00 uur zijn diverse bestuurders gecontroleerd. Er zijn in totaal twintig overtredingen geconstateerd. Daarvan waren er twaalf voor het rijden met hoge snelheid, één bestuurder raakte hierbij zijn rijbewijs kwijt. Agenten zagen de 17-jarige jongen rijden met te hoge snelheid over de Hengeloseweg in Vorden. De bromfietser reed met een snelheid van ongeveer 62 km/h. Met de bromfiets is 25 km/h toegestaan. Op het politiebureau is het rijbewijs van de jongen ingevorderd. Daarnaast is zijn bromfiets in beslag genomen.

Verder reed een automobilist een weg in waar dit niet is toegestaan (gesloten verklaring). Daarnaast droegen zeven mensen geen gordel. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft de politie gecontroleerd op alcohol. Er bleek geen bestuurder onder invloed van alcohol. Daarnaast zijn er diverse waarschuwingen uitgedeeld voor het niet voeren van verlichting.