Eerst actie met preventief fouilleren goed verlopen - GelreNieuws.nl

Eerst actie met preventief fouilleren goed verlopen

Geplaatst op 16 oktober 2011, om 13:27 uur

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 oktober de eerste actie met preventief fouilleren gehouden. In totaal werden 215 mannen en 48 vrouwen onderworpen aan een fouillering.

Tijdens de fouillering werd één keer een mes aangetroffen. Hiervoor werd een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. Verder werd twee keer een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook werd op de Paul Krugerstraat een boksbeugel aangetroffen bij een man (leeftijd en woonplaats onbekend).

De politie ontving veel positieve reacties van het uitgaanspubliek en horecaondernemers. Er was geen enkele weigering om mee te werken.

Van 15 september tot 15 december kan de politie in Apeldoorn preventief fouilleren op en rond het Caterplein. Politie, justitie en de gemeente Apeldoorn hebben gezamenlijk besloten tot deze maatregel. De maatregel is gericht tegen het dragen van wapens. Aanleiding is het toegenomen aantal geweldsincidenten en wapenbezit in de eerste helft van dit jaar. De afgelopen jaren is de veiligheid in het uitgaansgebied verbeterd door de inzet van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. De inzet van alle partijen is er nu op gericht om het uitgaansgebied veilig te houden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com