Man brengt auto niet terug na proefrit

Geplaatst op 21 oktober 2011, om 17:41 uur

DOETINCHEM – De politie heeft donderdag 20 oktober een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor diefstal van een auto. De man maakte op zaterdag 23 juli een proefrit met een auto van een autobedrijf in Doetinchem en kwam niet meer terug.

Met deze auto tankte hij twee keer zonder te betalen. Ook pleegde hij op dinsdag 26 juli een auto-inbraak en nam onder meer een rijbewijs uit de auto mee. Na onderzoek kon de politie de 27-jarige man aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man maakte op zaterdag 23 juli een proefrit met een auto en keerde niet meer terug bij het autobedrijf aan de Plakhorstweg in Doetinchem. De weggenomen auto werd bij de politie geregistreerd als gestolen. De man tankte twee keer met deze auto zonder te betalen bij een tankstation langs de A50 in Apeldoorn. Op dinsdag 26 juli vernielde hij een ruit van een auto die geparkeerd stond bij het Leesten in Apeldoorn. Hij nam uit de auto onder meer een tas mee waarin een rijbewijs zat van de eigenaar. Na uitgebreid onderzoek van de politie kon de man op donderdag 20 oktober worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.