Man verdacht van vijf overvallen

Geplaatst op 5 oktober 2011, om 09:19 uur

APELDOORN – De recherche in Apeldoorn heeft een uitgebreid onderzoek naar een serie overvallen die vermoedelijk waren gepleegd door één en dezelfde dader afgerond. De inmiddels 41-jarige verdachte, die half juli werd aangehouden, zit nog altijd vast. De politie heeft het dossier over de man overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Na een serie overvallen eind 2010 en begin 2011 was uit onderzoek en analyse van de verklaringen van slachtoffers en getuigen, èn het bestuderen van camerabeelden van beveiligingscamera’s, bij de politie het vermoeden gerezen dat enkele niet opgeloste overvallen door één en dezelfde verdachte waren gepleegd.

De verdachte werd op 13 juli aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij in eerste instantie drie overvallen in Apeldoorn; op de Euroland (29 oktober 2010) aan het Marktplein, een benzinestation aan de Arnhemseweg (28 januari 2011) en cafetaria Charly aan de Zwolseweg (21 april 2011).

Ook na de aanhouding van de verdachte, die ontkent overvallen gepleegd te hebben, ging het onderzoek onverminderd door. Waarbij de vraag of de man mogelijk meer overvallen gepleegd had centraal stond. Gaandeweg kwamen nog twee Apeldoornse overvallen in beeld; een apotheek aan de Loolaan (30 december 2010) en cafetaria Charly aan de Asselsestraat (22 januari 2011).

Dit brengt het totaal aantal overvallen waar de man van verdacht wordt op vijf. De politie draagt het dossier tegen de 41-jarige man deze week over aan het Openbaar Ministerie. Het personeel van de vijf betrokken zaken is geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en de afronding van het onderzoek.