Mobiele bellers op de bon bij verkeerscontrole

Geplaatst op 26 oktober 2011, om 12:08 uur

APELDOORN/UDDEL – De politie heeft dinsdag 25 oktober in Apeldoorn en Uddel verschillende verkeers-controles uitgevoerd. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven en van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd wegens een snelheidsoverschrijding van meer dan 60 km/u.

De controles werden onder meer gehouden naar aanleiding van de nieuwe campagne van Veilig Verkeerd Nederland (VVN) “Laat je niet afleiden”. In de ochtend werd er gecontroleerd op de Zwolseweg in Apeldoorn. Totaal kregen hier tien bestuurders een bekeuring voor het niet handsfree bellen en werden zeven mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Eén automobilist kreeg proces-verbaal voor het op schoot hebben en het laten meesturen van een kind gedurende het rijden.

In de middag vond er een controle plaats op de Kootwijkerweg in Uddel. Een automobilist reed hier met een snelheid van 148 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. Van deze bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook een andere automobilist werd staande gehouden en bekeurd voor te hard rijden. Van hem werd een snelheid van 120 km/u gemeten. De man bleek radardetectie apparatuur in het bezit te hebben. De politie maakt hiervoor proces-verbaal op.