Nog geen tips in onderzoek naar poging aanranding - GelreNieuws.nl

Nog geen tips in onderzoek naar poging aanranding

Geplaatst op 11 oktober 2011, om 14:42 uur

HARDERWIJK – Het rechercheonderzoek naar een incident waarbij een 22-jarige vrouw uit Harderwijk ’s nachts op de Meerkoetmeen in Harderwijk belaagd is door een nog onbekende man, heeft helaas nog geen tips opgeleverd en nog geen verdachte in beeld gebracht. De politie doet opnieuw een beroep op het publiek om na te gaan of men weet wie deze vermoedelijke poging aanranding gepleegd heeft.

Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 25 september rond 04:40 uur. De vrouw was vanuit het centrum fietsend op weg naar huis toen zij op een gegeven moment het idee had gevolgd te worden door een man op een fiets. Op de Meerkoetmeen is ze door de man naar de grond getrokken. Door deze val liep de jonge vrouw een hoofdwond op, deze moest later gehecht worden. Er ontstond een worsteling tussen de man en de vrouw, maar de vrouw heeft zich goed en hevig weten te verzetten en heeft ook hard geschreeuwd. Vermoedelijk dankzij dit hevige verzet is de man er op enig moment weer vandoor gegaan.

Rechercheonderzoek
De vrouw is doorgefietst naar huis, waarna de politie is gewaarschuwd. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen van de vrouw en startte een rechercheonderzoek, inclusief een technisch sporenonderzoek. Er zijn nog sporen in onderzoek bij het NFI. Ook heeft de politie een oproep gedaan aan getuigen die mogelijk iets gezien hebben, of tipgevers die wellicht het signalement herkennen. Helaas heeft dit tot op heden geen tips opgeleverd.

Letsel in gezicht?
Opnieuw doet de politie een beroep op het publiek om zich te melden als men die nacht iets gezien heeft, of vermoedt wie de verdachte kan zijn. Naast het signalement kan ook zijn opgevallen dat de man vermoedelijk verwondingen in zijn gezicht heeft opgelopen, door zijn worsteling met de vrouw. Wellicht zijn het verwondingen die na verloop van tijd pas beter zichtbaar zijn geworden, zoals bij een blauwe plek het geval kan zijn.

Verder is over de verdachte bekend dat het een blanke man is van ongeveer 1.75 m lang, ongeveer 27-30 jaar oud met een normaal postuur en kort donkerblond haar. Hij droeg die nacht een donker jack met een dunne witte streep overdwars (horizontaal) op de voorzijde, een donkere broek en reed op een sportieve herenfiets, mogelijk een mountainbike.
Getuigen of mensen met tips kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com