Onderzoek woningoverval Warnsveld afgerond

Geplaatst op 7 oktober 2011, om 15:44 uur

WARNSVELD – De politie heeft het onderzoek naar een overval op een woning aan de Bieshorstlaan in Warnsveld, die op woensdagavond 16 maart j.l. plaatsvond, afgerond. Twee mannen worden verdacht van de overval en zitten nog in voorlopige hechtenis. De slachtoffers zijn over het onderzoek geïnformeerd.

Op de bewuste avond drongen twee mannen omstreeks 20.15 uur de woning binnen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen. Er ontstond een korte schermutseling tussen de overvallers en de bewoners. De overvallers gingen er vervolgens met onder meer een geldbedrag vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie hield half juni een eerste verdachte aan. Deze 26-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd ingesloten en in de maand daarop werd een 21-jarige man uit Enschede aangehouden. In de daarop volgende periode werden nog twee mannen aangehouden, een 24-jarige Doetinchemmer en een 20-jarige inwoner uit Didam. Over hun eventuele rol bij het gebeurde en over de verklaringen worden geen mededelingen gedaan. Van de vier mannen zitten de eerste twee nog in voorlopige hechtenis.

De politie heeft het onderzoek inmiddels afgerond. De slachtoffers zijn op de hoogte gesteld. Aangezien de recherche het onderzoek eerst volledig diende af te ronden, zijn de aanhoudingen niet eerder vermeld. Het dossier wordt binnenkort aan de officier van justitie overgedragen.