Overval op supermarkt in Ermelo - GelreNieuws.nl

Overval op supermarkt in Ermelo

Geplaatst op 19 oktober 2011, om 18:42 uur

ERMELO – Woensdagavond 19 oktober heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op de Boni-supermarkt aan de Herderlaan in Ermelo. De man is er met een geldbedrag vandoor gegaan op een grijze scooter. Niemand raakte gewond.

De man meldde zich even na 18:00 uur in de winkel, die op dat moment gewoon open was. De overvaller eiste onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, geld van enkele kassamedewerkers en bedreigde ook enkele klanten die in de buurt van de kassa’s stonden. Meerdere klanten zijn de winkel in gevlucht, en sommigen hebben mogelijk via de nooduitgang de winkel verlaten.

De overvaller droeg tijdens de overval een donkere helm en een zonnebril en is gevlucht op een grijze scooter zonder registratieplaatje. De man had een getinte huidskleur, een kortgeschoren baard en droeg een blauwige jas.

Politieonderzoek
De politie kwam direct na de melding ter plaatse en heeft nog gezocht naar de man, maar hem niet meer aangetroffen. Het overvallenteam van de politie is een rechercheonderzoek gestart en heeft van diverse getuigen verklaringen opgenomen. Ook zijn de medewerkers en klanten opgevangen en waar nodig in contact gebracht met Slachtofferhulp.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man vermoedelijk al voor de overval is gesignaleerd en kan zijn opgevallen in Ermelo. Dit mede doordat hij een zonnebril droeg en op een scooter zonder plaatje reed. Als er meer mensen zijn die de man voor of na de overval hebben gezien, roept de politie hen met klem op om contact te leggen met het overvallenteam via 0900-8844.

Verder kan het zijn dat er tijdens de overval klanten in de Boni zijn geweest die de winkel zijn ontvlucht en zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Als dit zo is, dan wil de politie deze getuigen in het belang van het onderzoek graag alsnog spreken. Ook dit kan via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com