Politiedag goed bezocht - GelreNieuws.nl

Politiedag goed bezocht

Geplaatst op 8 oktober 2011, om 09:54 uur


ZUTPHEN – De open dag van de politie in Zutphen en Nunspeet is zeer goed bezocht. Op zaterdag 8 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur konden mensen ervaren hoe de wereld van de politie eruit ziet. Iedereen met vragen over het politiewerk was op deze open dag aan het juiste adres. De politie Noord- en Oost-Gelderland kijkt terug op een zeer geslaagde dag met ruim 1300 bezoekers. De open dag was interessant voor jong én oud.

Ondanks het herfstachtige weer was het de hele dag door druk op de twee verschillende locaties, bij het trainingscentrum van de politie in Zutphen aan de Zonnehorst 1 en bij het politiebureau aan de Beethovenlaan 41 in Nunspeet. Men kon aan de aanwezige politie allerlei vragen stellen over het politiewerk. De agenten konden alles rustig toelichten. Dat maakte het tot een leuke dag voor beide partijen, de bezoekers én de politie. Enkele reacties van de bezoekers: ‘Het was een leuke dag voor ons én onze kinderen!’, ‘Wij willen later ook bij de politie!’, ‘Leuk dat we zoveel van de politie konden zien en ervaren!’.

Zutphen
In het druk bezochte trainingscentrum van de politie in Zutphen kon het publiek diverse aspecten van het politiewerk ervaren. De demonstraties buiten van politiehonden, ME’ers en politiebikers werden goed bezocht. Men kon ook verschillende politievoertuigen bekijken zoals waterscooters van het KLPD, een politiemotor en politieauto. Ook kon men voorlichting krijgen over stop heling, verkeersveiligheid, alcoholmatiging, het werk van de wijkagent, Bureau Halt en Burgernet. Voor de geïnteresseerden was er meer informatie over de mogelijkheden om bij de politie te gaan werken. Voor de kinderen was er een clown aanwezig. Bovenal kon men allerlei vragen stellen aan de aanwezige politieagenten.

Nunspeet
In Nunspeet was het een sfeervolle dag op het politiebureau. Daar gaven Bureau Slachtofferhulp, Tactus Verslavingszorg Harderwijk en de Koninklijke Marechaussee acte de présence. Daarnaast waren er medewerkers van het Team Forensische Opsporing (Technische Recherche) en de camera/video auto van Leo de Haas producties, bekend van het tv-programma ‘Blik op de weg’. Medewerkers van de bereden politie lieten hun jonge paarden wennen aan het publiek. Ook in Nunspeet kon het publiek diverse politievoertuigen bekijken.