Politie vindt verdachte winkeldiefstal met geweld - GelreNieuws.nl

Politie vindt verdachte winkeldiefstal met geweld

Geplaatst op 9 oktober 2011, om 18:32 uur

NUNSPEET – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op een parkeerplaats langs de A28, ter hoogte van Nunspeet, een 24-jarige Roemeen aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstal bij een supermarkt en het bedreigen van een medewerker van de supermarkt.

De feiten waar de man van wordt verdacht vonden plaats op maandag 3 oktober bij een supermarkt aan de Apeldoornseweg in Elspeet. De verdachte verliet toen de winkel zonder zijn boodschappen te betalen, waarna een medewerker hem buiten de winkel achtervolgde. Toen de medewerker de man wilde aanspreken, haalde de verdachte een mes te voorschijn en bedreigde de winkelmedewerker. De man is hierna in een rode Volkswagen Passat weggereden. De auto had een buitenlands kenteken en was rechts gestuurd (Engelse indeling).

Op basis van het signalement van zowel de man als zijn auto heeft de politie een getuigenoproep gedaan, en sindsdien zelf ook naar beide uitgekeken. De auto werd afgelopen vrijdagnacht rond 03:00 uur door de politie aangetroffen op de parkeerplaats langs de A28. In de auto lag een man te slapen die volledig voldeed aan het signalement van de winkeldief. Na overleg met justitie is de man aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com