Politie zoekt getuigen inbraak en insluiping

Geplaatst op 12 oktober 2011, om 15:05 uur

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak en insluiping die gepleegd zijn op dinsdag 11 en woensdag 12 oktober in Apeldoorn. De insluiping vond dinsdag plaats bij een garage aan de Kastanjelaan. De inbraak was in de nacht van dinsdag op woensdag bij een pand aan de Aristotelesstraat. Bij de insluiping en inbraak zijn ondermeer een fiets en een laptop gestolen. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

Dinsdag 11 oktober ontdekte een bewoner aan de Kastanjelaan rond 18.30 uur dat er in zijn garage een insluiping had plaatsgevonden. De daders zijn ongemerkt via een deur binnen gekomen, terwijl de bewoner thuis was. Bij de insluiping zijn ondermeer een fiets, golftassen en drank gestolen. De fiets werd even later teruggevonden aan de Stationsstraat en werd bij de eigenaar teruggebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie rond 04.15 uur een melding van een inbraak bij een pand aan de Aristotelesstraat. Een alerte buurtbewoner merkte de inbreker op, waarna de dader er met zijn buit vandoor ging. Bij controle bleek dat er een raam was vernield om binnen te komen. De verdachte heeft bij de inbraak een laptop buitgemaakt.

De inbreker had het volgende signalement: man, ongeveer 30 jaar, donkere wenkbrauwen, donkere ogen en ingevallen wangen.

De politie is voor de insluiping en inbraak op zoek naar tips en getuigen en vraagt deze te bellen met 0900-8844.