Politiedag in Zutphen en Nunspeet

Geplaatst op 7 oktober 2011, om 16:03 uur

ZUTPHEN/NUNSPEET – Zaterdag 8 oktober is het zover. Dan zet de politie haar deuren weer open voor het publiek. Dit jaar vindt de politiedag in de regio Noord- en Oost-Gelderland plaats in Zutphen en Nunspeet. Tussen 10.00 en 15.00 uur zullen bij het trainingscentrum van de politie in Zutphen, Zonnehorst 2 en bij het politiebureau aan de Beethovenlaan 41 in Nunspeet activiteiten plaatsvinden. De entree is gratis.

Belangstellenden kunnen deze dag kennismaken met het werk van de politie en verschillende ketenpartners van de politie zullen acte de présence geven.

Zutphen
In Zutphen zijn demonstraties van politiehonden, ME’ers en politiebikers. Het KLPD is aanwezig met een speedboot en geeft voorlichting over het werk van de waterpolitie. Daarnaast kunnen politievoertuigen en de schietbaan van dichtbij bekeken worden. Naast dit alles wordt voorlichting gegeven over stop heling, verkeersveiligheid, alcoholmatiging, het werk van de wijkagent, Bureau Halt en Burgernet. Voor de kinderen is een clown aanwezig. Ook zijn er snacks en frisdrank te koop.

Nunspeet
In Nunspeet geven Bureau Slachtofferhulp, Tactus Verslavingszorg Harderwijk en de Koninklijke Marechaussee acte de présence. Daarnaast zijn medewerkers van het Team Forensische Opsporing (Technische Recherche) en de camera/video auto van Leo de Haas producties, bekend van het tv-programma ‘Blik op de weg’, aanwezig en zullen medewerkers van de bereden politie hun jonge paarden laten wennen aan het publiek. Natuurlijk ontbreken de politievoertuigen niet op deze dag.

Iedereen met vragen over het politiewerk is op de Politiedag aan het juiste adres. Alle aanwezige agenten kunnen vragen beantwoorden. Voor jong en oud is er veel te zien. Het belooft een leuke dag te worden.

Nieuwsgierig naar de Politiedag? Kom dan 8 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur naar het trainingscentrum van de politie aan de Zonnehorst 2 in Zutphen of naar het politiebureau in Nunspeet aan de Beethovenlaan 41.