Agenten bekogeld met hout tijdens achtervolging - GelreNieuws.nl

Agenten bekogeld met hout tijdens achtervolging

Geplaatst op 2 november 2011, om 14:28 uur

WESTENDORP – De politie heeft dinsdag  twee mannen aangehouden voor poging tot doodslag op twee agenten. Zij worden ervan verdacht in het afgelopen weekend tijdens een achtervolging in Westendorp opzettelijk voorwerpen uit de auto te hebben gegooid.

De politie botste op de voorwerpen en hierdoor raakte de politieauto dusdanig beschadigd, dat de achtervolging moest worden gestaakt. De voorwerpen blijken vermoedelijk in Terborg te zijn gestolen en de politie vraagt de gedupeerden contact op te nemen via 0900 – 8844.

Surveillerende agenten reden op zaterdag 29 oktober omstreeks 02.55 uur vanuit Varsseveld naar Terborg. Op de Stationsweg in die plaats zagen zij een auto rijden en besloten deze te controleren. De bestuurder ging er direct met hoge snelheid vandoor richting Varsseveld. De snelheid werd dusdanig verhoogd (boven de 160 km per uur), dat besloten werd op afstand te volgen en te kijken of andere politie-eenheden bij een aanhouding konden assisteren.

Tijdens de achtervolging, en daarbij ging het om het weggedeelte waar de agenten kort tevoren hadden gereden, bleken er plotseling enkele stukken hout op de rijbaan te liggen. Ondanks het feit dat de agent die de auto bestuurde met veel moeite enkele brokken kon ontwijken, raakte de politieauto dusdanig beschadigd, dat de achtervolging moest worden gestaakt. De bestuurder wist in eerste instantie te ontkomen.

Het onderzoek naar de bestuurder van de bewuste auto werd voortgezet en dinsdag 1 november werd een 27-jarige man uit de gemeente Doetinchem aangehouden. Diezelfde avond werd een 30-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden.

Uit het verhoor is inmiddels bekend, dat de spullen die uit de auto zijn gegooid van diefstal afkomstig zijn. Het gaat waarschijnlijk om een houten (tuin)beeld en twee houten karrenwielen met houten spaken. Deze zijn vermoedelijk in Terborg gestolen en de politie vraagt of de gedupeerden contact willen opnemen met 0900 – 8844.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag 4 november voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. In verband met het opsporingsonderzoek is de gebeurtenis dit weekend niet gemeld.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com