Apeldoorn: grote actie met preventief fouilleren

Geplaatst op 27 november 2011, om 12:20 uur


APELDOORN –
De politie heeft afgelopen nacht twee mensen aangehouden bij de tot nu toe grootste actie met preventief fouilleren in het centrum van Apeldoorn. Ongeveer 5000 mensen werden aan een controle onderworpen.

Al het uitgaanspubliek werd door detectiepoortjes geleid en bij wie de poortjes aansloegen, volgde een preventieve fouillering. Er werden vier personen beboet die een mes bij zich hadden. Twee personen zijn opgepakt voor wapenbezit.

Het uitgaansgebied was op vijf punten afgesloten om iedereen te controleren. Op de Roggestraat werden ook voertuigen gecontroleerd, in totaal 60 auto’s en 12 bromfietsers. Op deze locatie zijn twee personen aangehouden voor illegaal wapenbezit. Een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard bleek zowel een honkbalknuppel, pepperspray als een mes in zijn auto te hebben. Een 27-jarige Apeldoorner had een ploertendoder in zijn auto. Beide verdachten zijn meegenomen na het politiebureau en na verhoor heengezonden. De wapens zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Op alle locaties zijn in totaal vier personen beboet voor het bij zich hebben van messen die aangeduid konden worden als wapens. Ongeveer vijf personen deden afstand van goederen waar ze niet voor zijn beboet, zoals een klein schaartje of een broodsmeermes.

De politie ontving veel positieve reacties van het uitgaanspubliek en horecaondernemers. Er werden geen personen aangehouden die weigerden mee te werken.

[jwplayer mediaid=”47240″]