Automobilist vlucht na ongeval in Eerbeek - GelreNieuws.nl

Automobilist vlucht na ongeval in Eerbeek

Geplaatst op 5 november 2011, om 03:24 uur


EERBEEK –
Op de Stuijvenburchstraat in Eerbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto tegen een pilaar in de gevel van kledingwinkel Zeeman gebotst. De bestuurder en bijrijder sloegen na het ongeval op de vlucht.

Het ongeval gebeurde rond tien voor half twee. De automobilist kwam vanuit de richting Loenenseweg en wilde de eenrichtingsweg om het Stuijvenburchplein oprijden. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en reed een betonnen paaltje omver. De wagen schoot over twee betonblokken, reed een ander betonnen paaltje omver en kwam tegen een pilaar in de gevel van de textielwinkel tot stilstand.

Volgens getuigen zou de auto veel te hard hebben gereden. De bestuurder liep een hoofdwond op. Getuigen zagen hoe de bestuurder en bijrijder direct na het ongeval op de vlucht sloegen.

De gewaarschuwde politie heeft een onderzoek ingesteld om de bestuurder en bijrijder te achterhalen. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Ook de pilaar in de gevel liep schade op.

De eigenaar van de auto, een 18-jarige jongeman uit Loenen, die zelf geen rijbewijs had, verklaarde, toen de politie hem thuis aantrof, dat de auto te koop stond en hij die avond de auto aan een onbekende had meegegeven voor proefrit. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com