Automobilist onder invloed tegen paal - GelreNieuws.nl

Automobilist onder invloed tegen paal

Geplaatst op 13 november 2011, om 16:54 uur

APELDOORN – De politie heeft zondagochtend 13 november een 25-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man reed op de Deventerstraat in Apeldoorn tegen een paal aan en bleek onder invloed van alcohol. Het vermoeden bestaat dat de man ook onder invloed was van drugs. Er is een bloedproef van hem afgenomen.

De politie kreeg omstreeks 07:20 uur de melding van de aanrijding. De 25-jarige automobilist kwam op de Deventerstraat tegen een bedieningspaal aan op het fietspad. De man was zichtbaar onder invloed. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,6.

Zijn bijrijder verklaarde dat de 25-jarige man op de Rijksweg van Teuge naar Apeldoorn onder het viaduct een passerende auto had geraakt en was doorgereden. De eigenaar van deze auto wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844 voor het doen van aangifte. Ook bleek dat de automobilist meerdere keren over de verkeerde weghelft had gereden.

De automobilist kon amper op zijn benen staan waarop het vermoeden ontstond van het gebruik van verdovende middelen. Er is een bloedproef van de man afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com