Brandweer krijgt kat Bep niet uit boom

Geplaatst op 28 november 2011, om 13:24 uur


VORDEN
– Ondanks de inzet van een hoogwerker en een waterspuit is de brandweer er maandag niet in geslaagd de kat Bep uit een boom aan de Stuwdijk in Vorden te krijgen.

Bep zat al twee dagen hoog een droog in een boom naast een weiland. De eigenaresse besloot ten einde reed de hulp van de Dierenambulance in te roepen. Die kon echter niet veel uitrichten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er zat niets anders op dan de brandweer in te schakelen. Met alleen een waterspuit liet Bep zich niet uit de boom verdrijven. Integendeel, ze klom nog hoger in de boom in een poging om meer nattigheid te vermijden. Daarop werd een hoogwerker van de Zutphense brandweer opgetrommeld, maar toen die was gearriveerd bleek de ondergrond te drassig om het gevaarte van zo’n 16 ton in te zetten. De chauffeur wilde het weiland niet inrijden uit angst zich vast te rijden.

In goed overleg met de eigenaresse en de Dierenambulance werd de conclusie getrokken dat de brandweer de kat niet kon redden. ,,We hebben nog nooit een overleden kat in een boom gevonden. Meestal komen ze uit zich zelf naar beneden. Soms duurt dat een paar dagen,” aldus de bevelvoerder van de brandweer.