Brutale insluiper op pad in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Brutale insluiper op pad in Apeldoorn

Geplaatst op 6 november 2011, om 17:47 uur

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een wel heel brutale insluiper. In één geval werd hij door de bewoners betrapt en wist te ontkomen. De insluipingen deden zich zaterdagavond 5 november voor in de Fitislaan en Koekoeksweg in Apeldoorn. Tips zijn welkom.

Een gezin aan de Fitislaan zat zaterdagavond rond 19.30 uur televisie te kijken. Plotseling rook men de lucht van een openhaard, terwijl men die zelf niet heeft. Men ging op onderzoek uit en trof de achterdeur open aan. Toen de man des huizes een verder onderzoek instelde, kwam hij plotseling een onbekende man in huis tegen. Deze nam direct de benen, maar bleek in de buurt een fiets te hebben staan, waarmee hij richting de binnenstad vluchtte.

Zo’n anderhalf uur later kreeg de politie een soortgelijke melding uit de in de buurt gelegen Koekoeksweg. Hier bleek ook iemand binnen te zijn geweest terwijl de bewoners elders in de woning waren. Er was ondermeer een laptop en portemonnee gestolen. De gewaarschuwde politie heeft in beide gevallen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. De man die aan de Fitislaan werd betrapt, en de politie vermoedt, dat het om dezelfde insluiper gaat, voldoet aan het volgende signalement: hij heeft een getint uiterlijk, zwart halflang haar en was gekleed in een donkere spijkerbroek en donkere bodywarmer.

De politie vraagt tips over de verdachte en adviseert mensen om, zeker nu het vroeg donker is, altijd de deuren op slot te doen; zeker wanneer men geen zicht erop heeft.