Diverse bestuurders beboet bij verkeerscontroles - GelreNieuws.nl

Diverse bestuurders beboet bij verkeerscontroles

Geplaatst op 16 november 2011, om 17:36 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 15 november diverse controles gehouden in Zutphen. Er werd vooral gelet op het negeren van het rode verkeerslicht. In totaal werden er 44 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Een 27-jarige fietser probeerde zich aan een controle te onttrekken en is aangehouden.

De controles vonden gedurende de gehele dag plaats op verschillende locaties in Zutphen. Zo werd er gecontroleerd op de kruising van de Weg naar Voorst met de Kanonsdijk en op de kruising van de IJsselkade, Havenstraat en Molengracht.

Er werd vooral gelet op de verkeersveiligheid, zoals onder andere het rijden door rood licht, de snelheid en het voeren van de juiste verlichting. In totaal zijn er 44 bekeuringen uitgeschreven. Ook werden er achterstallige boetes geïnd. Eén persoon kon de boete niet betalen en is ingesloten op het politiebureau.

’s Avonds probeerde een fietser zich op de Emmerikseweg aan een controle te ontrekken, nadat agenten hem zonder verlichting zagen rijden. Na een korte achtervolging konden agenten de man staande houden. Hij weigerde echter zijn identiteit kenbaar te maken, waarop de man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na vaststelling van zijn identiteit en met een boete voor het rijden zonder verlichting en het niet tonen van zijn identiteitsbewijs is de man weer heengezonden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com