Drankrijder kruipt toch weer achter het stuur

Geplaatst op 28 november 2011, om 16:46 uur

BEEK – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee keer dezelfde automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de 30-jarige man uit Varsseveld is ingevorderd.

Net na middernacht hielden agenten de Varssevelder staande aan de Sint Jansgildestraat in Beek, vanwege zijn opvallende rijgedrag. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden over de Beekseweg.. Tijdens de controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau blies hij 1.0 promille. De man ging met een rijverbod de deur uit.

Ongeveer 20 minuten later, zagen dezelfde agenten de man opnieuw rijden. Dit keer over de Sint Martinusstraat in Beek. Omdat de man nog steeds onder invloed was van alcohol en reed terwijl hem een rijverbod was opgelegd, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Dit keer blies hij 0.7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.