Dronken automobilist haalt uit naar agent - GelreNieuws.nl

Dronken automobilist haalt uit naar agent

Geplaatst op 19 november 2011, om 17:28 uur

HARDERWIJK – Een politieman heeft zaterdagochtend vroeg een klap gekregen van een 25-jarige dronken automobilist uit Harderwijk. De man is aangehouden, meldt de politie.

De politie ging rond 5:30 uur bij een stilstaande auto langs de N302 kijken.  De 25-jarige bestuurder had waarschijnlijk eerder ergens een ongeval veroorzaakt. Zijn auto was flink beschadigd. De bestuurder was onvast ter been was en gedroeg zich verward. Een blaastest bevestigde dat de man onder invloed was.

De man gaf echter aan eerst te moeten plassen. De agenten maakten hem duidelijk dat niet toe te staan langs de N302 en hem snel naar het bureau te willen overbrengen, maar dat negeerde de man, die ter plekke zijn behoefte deed. Toen hem werd gezegd dat hem dat een bon voor wildplassen opleverde, liep de man op een van de agenten af en haalde uit. De agent kon de zwaai grotendeels ontwijken, maar liep toch een wondje in het gezicht op. Hierop is de 25-jarige ook aangehouden voor mishandeling. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en moest door de agenten op de grond onder controle worden gebracht.

De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij blies bij de ademanalyse 1,9 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.