Duo berooft gehandicapte Brummenaar - GelreNieuws.nl

Duo berooft gehandicapte Brummenaar

Geplaatst op 2 november 2011, om 16:42 uur

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond 29 oktober een 38-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 39-jarige verstandelijk gehandicapte man uit Brummen die avond te hebben beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag.

Op de Stationsstraat werd hij rond 21.30 uur aangesproken door een vrouw, die zei zijn hulp nodig te hebben. Hij liep met haar mee naar een plek in de directe omgeving, waar nog twee mannen stonden. Het slachtoffer moest daar zijn zakken leegmaken en de inhoud waaronder zijn telefoon en een geldbedrag aan het drietal geven. Daarna lieten zij hem met rust en is het slachtoffer naar een bekende gelopen, die de politie belde.

Samen met de politie heeft het slachtoffer gezocht naar de vrouw die hem aangesproken had. Hij zag haar kort daarna lopen, waarop de vrouw werd aangehouden. Ook de 38-jarige man kon aan de hand van zijn signalement worden aangehouden.

De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Tegen de aangehouden man en de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn vandaag, woensdag 2 november voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com