Eis: 4,5 jaar cel voor woningoverval Twello - GelreNieuws.nl

Eis: 4,5 jaar cel voor woningoverval Twello

Geplaatst op 25 november 2011, om 17:18 uur

ZUTPHEN – Tegen een 25-jarige man uit Eerbeek is vrijdag 4,5 jaar cel geëist voor een overval op een gezin in een woning in Twello. De man bekende zijn daad tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak voor de rechtbank in Zutphen.

De overval werd gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag 30 augustus 2009. Er werd een blauwe Opel Astra en een geldbedrag buitgemaakt. Buurtbewoners werden die nacht rond 03:30 uur wakker door hulpgeroep. In de woning van het gezin werden drie vastgebonden mensen aangetroffen, een vader, moeder en hun volwassen zoon. Het gezin bleek te zijn overvallen door twee gewapende mannen, die hen met een vuurwapen bedreigden. De vader is raakte bij de overval gewond, omdat hij werd geslagen.

De politie startte een uitgebreid onderzoek. De gestolen auto werd dezelfde nacht nog aangetroffen in Apeldoorn, zonder daders. De Eerbekenaar werd al in mei van dit jaar aangehouden, maar dit werd vanwege het onderzoek niet eerder bekendgemaakt. Hij werd aangehouden in een gevangenis, waar hij vastzat voor een ander misdrijf, maakte de politie vrijdag bekend.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com