Geen geld terug na koop kerstkaarten

Geplaatst op 9 november 2011, om 16:39 uur

HUMMELO – Twee inwoners van Hummelo zijn aan het begin van deze week slachtoffer geworden van oplichting aan de deur. Tijdens de koop van kerstkaarten konden de collectanten niet wisselen. Het beloofde wisselgeld werd niet meer teruggebracht. De politie waarschuwt voor dergelijke oplichterij en stelt een onderzoek in.

Een bewoner aan De Brouwerij en een bewoner aan het Molenaarserf in Hummelo kregen allebei bezoek van een collectant. Zowel via een collectebus als via de verkoop van kerstkaarten werd de bewoners om geld gevraagd. Beide bewoners besloten kaarten te kopen en gaven geld, waarop de collectant aangaf het biljet te wisselen bij een collega. Hierop hebben de bewoners de persoon nooit meer terug gezien. Onlangs kreeg de politie een zelfde melding uit Harderwijk.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie waarschuwt met dit bericht voor dergelijke oplichtingpraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige slachtoffers te maken. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken.