Gewonde bij kop-staartbotsing Zutphen

Geplaatst op 26 november 2011, om 17:46 uur


ZUTPHEN
– Bij een kop-staartbotsing op de Rondweg N314 bij Zutphen zijn zaterdag aan het eind van de middag vier personenauto’s betrokken geraakt. Eén van de automobilist raakte met zijn auto van de weg. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond tien voor half zes. De chauffeur van een vrachtwagen, die in de richting van de Nieuwe IJsselbrug reed, dacht dat zijn combinatie te hoog was voor een viaduct ter hoogte van het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur zetten zijn voertuig stil om te kijken. De chauffeur reed net werd verder toen een achteropkomende automobilist de file die was ontstaan, te laat opmerkte. De automobilist boste op zijn voorligger. Die schoot zijn voorligger en vervolgens de weg af. De auto kwam verderop in de berm tot stilstand. De bestuurder, een 73-jarige Zutphenaar, is door de gewaarschuwde hulpdiensten uit zijn auto gehaald. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal raakte vier auto’s bij het ongeval betrokken. De inzittenden van de andere drie auto’s kwamen met de schrik vrij.

De vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk niets van het ongeval gemerkt en is doorgereden. De politie is nog opzoek naar hem.

De weg in de richting van de Nieuwe IJsselbrug was lange tijd afgesloten.

[jwplayer mediaid=”47183″]