Gewonden en verkeerschaos door ongeval IJsselbrug

Geplaatst op 3 november 2011, om 17:14 uur


ZUTPHEN – Een frontale botsing tussen een personenauto en een bedrijfsbusje op de N348 heeft donderdagmiddag het verkeer tijdens de avondspits flink ontregeld. Bij het ongeval raakten beide bestuurders gewond.

Het ongeval gebeurde rond half vijf op de oprit van de nieuwe IJsselbrug ter hoogte van Fort Bronsbergen. Vermoedelijk is de automobilist onwel geraakt en op de verkeerde weghelft beland. De bestuurder van een tegemoetkomend bedrijfsbusje kon een frontale botsing niet meer voorkomen. Een van de bestuurders raakte zwaargewond, de andere bestuurder moest met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden.

De ravage was enorm. De rijbaan richting Brummen werd afgesloten. Dat veroorzaakte in Zutphen een grote verkeerschaos. Het verkeer tussen de Den Elterweg en de Oude IJsselbrug in het centrum stond volledig vast. Ook het verkeer richting Zutphen ondervond grote vertraging. Op de N348 ter hoogte van Brummen stond het verkeer al in de file.

Pas ruim na de avondspits, toen het onderzoek van de politie was afgerond, de voertuigen waren gebogen en het wegdek was schoongemaakt, kon de rijbaan worden vrijgegeven.

[jwplayer mediaid=”44442″]