Jongen bewusteloos getrapt voor sigaretten - GelreNieuws        

Jongen bewusteloos getrapt voor sigaretten

Geplaatst op 21 november 2011, om 17:14 uur

HARDERWIJK – Een 16-jarige jongen uit Harderwijk is in de nacht van zaterdag op zondag van zijn fiets getrapt enkel en alleen voor een paar sigaretten. De dader is nog spoorloos.

De jongen fietste zaterdagnacht rond 04.30 uur over de Enkweg richting de Newtonweg in Harderwijk, toen er een jongeman naast hem kwam fietsen, die hem om een sigaret vroeg. De Harderwijker weigerde dit en fietste verder.

Toen de onbekende fietser geen sigaretten kreeg, trapte hij de 16-jarige van zijn fiets, die hierdoor buiten bewustzijn raakte. Ook bleek in het ziekenhuis dat de jongen zijn duim had gebroken. De dader heeft slechts enkele sigaretten buitgemaakt. Het slachtoffer heeft pas op 18 november aangifte bij de politie gedaan.

Het signalement van de dader: een getinte jongeman van 17 a 18 jaar oud met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en droeg een zwarte Armani-jas en een zwart baseball petje.

Ook wil de politie graag in contact komen met een man en een vrouw op een fiets, die nadat de Harderwijker bijkwam, kort met de jongen gepraat hebben. Getuigen, of mensen met tips, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.