Lastige stappers gebeten door politiehond - GelreNieuws.nl

Lastige stappers gebeten door politiehond

Geplaatst op 20 november 2011, om 16:26 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Doetinchem drie mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging van politieagenten. Daarbij werd een politiehond ingezet.

Omstreeks 04.40 uur wilden agenten de identiteit vaststellen van een man die verschillende keren had geprobeerd om de muts van een agent af te pakken. De man weigerde zijn naam te vertellen en zijn id-kaart te geven. Nadat agenten de man vertelden dat hij hiervoor werd aangehouden, pakte de man een stoel van een terras en dreigde deze naar de agenten te gooien. Omdat de man zich bleef verzetten tegen zijn aanhouding gebruikten de agenten pepperspray om hem onder controle te krijgen. Toen bleek dat dit geen effect had, werd een politiehond ingezet. De man, een 35-jarige inwoner van Doetinchem, liep hierdoor een bijtwond op. Hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

Een 23-jarige man uit Doetinchem bemoeide zicht met het geheel en bedreigde ook agenten. Ook deze man liep een bijtwond op.

Een 19-jarige man uit Doetinchem bemoeide zich ook met de situatie en beledigde een agent.

De drie mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor nader verhoor. De mannen krijgen een horecaverbod en de politie maakt proces-verbaal op.