Jongeman (18) beroofd in Ulft

Geplaatst op 19 november 2011, om 14:39 uur

SILVOLDE – Een 18-jarige jongen uit Ulft is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de straat Over de IJssel in Ulft beroofd van zijn telefoon en portemonnee.

De beroving vond om 02:00 uur plaats. De 18-jarige was fietsend op weg naar Ulft toen er op de straat Over de IJssel, ter hoogte van de ingang van de elektriciteitscentrale, ineens drie jongens de weg op stapten die hem dwongen te stoppen. De jongens gingen om de 18-jarige heen staan waardoor deze geen kant op kon. De daders eisten zijn telefoon en portemonnee en renden daarna weg, richting de Slingerparallel. Er zijn geen wapens gebruikt.

Met de telefoon van een voorbijganger is vlak na de beroving de politie gealarmeerd. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de verdachten, maar hen helaas niet meer aangetroffen. Het signalement van de drie verdachten luidt als volgt: drie jongens van naar schatting 18 – 20 jaar oud, met alle drie een normaal postuur en ongeveer 1.85/1.90 m lang. Ze droegen donkere kleding, capuchons en een sjaal voor hun gezicht. Van één van de verdachten is bekend dat het een blanke jongen was met blond haar die een rood-witte sjaal voor zijn gezicht droeg. Huid- en haarkleur van de andere twee jongens is niet bekend.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar tips of getuigen. In het bijzonder zoekt de politie contact met vier fietsers van middelbare leeftijd, mogelijk twee echtparen, die precies rond de tijd van de beroving vanaf de ‘hoge brug’ naar beneden kwamen fietsen, richting Ulft. De politie is te bereiken via 0900-8844.